Turun eläinsuojeluyhdistyksen puhelinpäivystysnumero kello 9:00-23:00 p. 040 021 3436

TESY:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 15.10, jossa käsittelimme ensi vuoden toimintasuunnitelmaa ja talousarviota, sekä valittiin uudet johtokunnan jäsenet erovuoroisten tilalle.

Turun eläinsuojeluyhdistyksen johtokunnan kokoonpano 1.1.2025 alkaen on: Taru Säteri, puheenjohtaja, Elina Heinonen, varapuheenjohtaja, Pasi Korko, rahastonhoitaja, Maria Lehtonen, sihteeri, Kalle Tuulos, Oona Kurjenrauma, Heli Tanskanen (valittiin uudelleen), Ari Karhilahti (valittiin uudelleen), Sannamari Uuttu (valittiin uudelleen)

Johtokunta jatkaa 31.12.2024 asti nykyisten vastuuroolien mukaan ja järjestäytyy uudelleen vuoden 2025 ensimmäisessä kokouksessa.

Kulunut vuosi on ollut täynnä haasteita ja onnistumisia, ja haluan jakaa kanssanne ajatuksiani ja kokemuksiani toiminnanjohtajana. Kun aloitin tehtäväni, minulla oli visio eläinsuojelun kehittämisestä Turussa ja alueen ympäristössä. Tämän vuoden aikana olemme yhdessä tehneet merkittävää työtä eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Toiminnanjohtajana toimiminen eläinsuojeluyhdistyksessä on ollut minulle ainutlaatuinen ja opettavainen kokemus. Olen saanut nähdä, kuinka intohimo ja sitoutuminen voivat vaikuttaa positiivisesti eläinten elämään ja koko yhteisöön. Jokainen päivä on tarjonnut uusia haasteita ja mahdollisuuksia, ja olen oppinut, kuinka tärkeää on joustava ajattelu ja luova ongelmanratkaisu.

Työskentely tiimimme kanssa on ollut erityisen palkitsevaa. Olemme jakaneet ilot ja onnistumiset, mutta myös pettymykset ja vaikeudet. Yhteishenki ja toistemme tukeminen ovat auttaneet meitä selviytymään haasteista ja kehittymään yhdessä. Olen ylpeä siitä, miten tiimimme on kyennyt sopeutumaan muuttuviin tilanteisiin ja innovoimaan uusia tapoja edistää eläinsuojelua.

Olen myös oppinut, kuinka tärkeää on kuunnella jäsenistömme ääntä. Teidän palautteenne ja ideanne ovat olleet keskeisiä päätöksenteossamme. Yhdistyksemme on vahva, kun kaikki voivat osallistua ja jakaa näkemyksensä. Tämä on rikastuttanut toimintamme sisältöä ja suuntaa.

Yhteistyö muiden järjestöjen ja paikallisten toimijoiden kanssa on tuonut uusia näkökulmia ja vahvistanut sitoutumistamme eläinsuojelun kentällä. Olemme kaikki samassa veneessä, ja yhdessä voimme tehdä merkittäviä muutoksia eläinten hyväksi.

Tulevaisuudessa haluan jatkaa oppimista ja kehittymistä, jotta voin johtaa yhdistystä kohti yhä vaikuttavampaa ja vastuullisempaa toimintaa. Uskon, että yhdessä voimme luoda eläimille ja yhteisöllemme paremman huomisen. Kiitos, että olette mukana tässä tärkeässä työssä.

✅Toiminnan kehittäminen

Tänä vuonna olemme panostaneet toiminnan kehittämiseen monin eri tavoin. Olemme pyrkineet kehittämään viestintäämme ja antamaan eri mediakanaville lausuntoja eläinten hyvinvoinnista, sillä medialla on suuri rooli eläinsuojelutyössä. Lisäksi olemme kehittäneet adoptiojärjestelmäämme, jotta se olisi entistä sujuvampi ja läpinäkyvämpi.

Vapaaehtoistyöntekijöidemme rooli on myös vahvistunut. Olemme tarjonneet heille kattavampaa koulutusta ja resursseja, mikä on parantanut heidän mahdollisuuksiaan osallistua aktiivisesti yhdistyksen toimintaan. Tämä on lisännyt yhteisön sitoutumista ja tuonut uusia ideoita eläinsuojelutyöhön.

Olen erittäin ylpeä siitä, mitä olemme saavuttaneet yhdessä, ja uskon, että näillä kehitysaskelilla voimme parantaa eläinten elämää ja edistää eläinsuojelua entisestään.

✅Yhteistyö ja verkostoituminen

Olen erityisesti iloinen siitä, miten olemme onnistuneet luomaan uusia yhteistyömahdollisuuksia paikallisten yritysten ja organisaatioiden kanssa. Yhteistyö eläinlääkäripalveluiden ja muiden eläinsuojelujärjestöjen kanssa on rikastuttanut toimintaamme ja mahdollistanut resurssiemme tehokkaamman käytön.

✅Haasteet

Kuluneen vuoden aikana olemme kohdanneet merkittäviä haasteita, joista yksi suurimmista on eläimiin kohdistuvat ihmisten julmuudet. On sydäntä särkevää nähdä, kuinka eläimiä kohdellaan välinpitämättömästi tai jopa väkivaltaisesti. Tällaiset tapaukset eivät ainoastaan vaikuta suoraan eläinten hyvinvointiin, vaan ne myös ravistelevat koko yhteisöämme.

Olemme pyrkineet vastaamaan tähän haasteeseen lisäämällä tietoisuutta eläinsuojelun tärkeydestä. Olemme järjestäneet kampanjoita, joissa korostamme vastuullista eläinten omistamista ja tuemme keskustelua eläinten oikeuksista. Tavoitteenamme on rohkaista ihmisiä puuttumaan epäkohtiin ja raportoimaan hylätyistä tai huonosti kohdelluista eläimistä.

Lisäksi olemme tiivistäneet yhteistyötä viranomaisten kanssa, jotta voimme paremmin puuttua eläinten kaltoinkohteluun. Yhdistämällä voimamme saamme aikaan muutoksia, mutta tiedämme, että pitkäaikainen työ ja yhteisön tuki ovat avainasemassa.

Vaikka haasteet ovat suuria, uskon, että yhdessä voimme muuttaa asenteita ja parantaa eläinten elämänlaatua. Jokainen meistä voi vaikuttaa, ja jokainen pieni teko on askel kohti parempaa tulevaisuutta eläimille.

✅Kiitos

Yhdistyksemme toiminnassa lahjoitukset ovat äärimmäisen tärkeitä. Ilman teidän anteliaisuuttanne emme voisi tarjota eläimille niitä elintärkeitä resursseja, joita ne tarvitsevat. Lahjoitukset mahdollistavat muun muassa eläinten hoidon, ruokinnan ja eläinlääkäripalvelut, mutta ne tukevat myös koulutusohjelmiamme ja tiedotuskampanjoitamme.

Erityisesti testamenttilahjoitukset ovat voimakas tapa jättää pysyvä jälki eläinsuojelun hyväksi. Ne tarjoavat meille pitkäaikaista taloudellista tukea, joka mahdollistaa suunnitelmien toteuttamisen ja tulevaisuuden varmistamisen. Tämäntyyppiset lahjoitukset eivät ainoastaan auta meitä tänään, vaan ne luovat perustan kestäville muutoksille myös tuleville sukupolville.

Lisäksi ruokalahjoitukset ja tarvikkeet, kuten petivaatteet, lelut ja muu varustus, ovat korvaamaton apu. Ne mahdollistavat eläinten paremman elämän ja auttavat meitä säästämään resursseja, jotka voimme ohjata suoraan eläinten hyvinvointiin. Jokainen lahjoitus, iso tai pieni, merkitsee meille valtavasti ja on askel kohti eläinten elämän parantamista.

Olemme äärimmäisen kiitollisia kaikesta tuestanne ja haluamme muistuttaa, että jokainen lahjoitus tekee eron. Yhdessä voimme luoda turvallisemman ja parempaan elämänlaatuun tähtäävän ympäristön eläimille. Teidän anteliaisuutenne on avainasemassa, ja se innostaa meitä jatkamaan työtämme. Kiitos, että olette mukana tukemassa tätä tärkeää tehtävää!

Ilman teidän panostanne emme olisi voineet saavuttaa niin paljon. Toivon, että jatkamme yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta eläimille ja heidän hyvinvoinnilleen.

✅Tulevaisuuden näkymät

Katsoessani tulevaisuuteen, olen optimistinen siitä, mitä voimme yhdessä saavuttaa. Meillä on suunnitelmia, jotka keskittyvät paitsi eläinten hyvinvointiin myös yhteisön valistamiseen. Aiomme järjestää lisää tapahtumia, kuten tiedotuskampanjoita kouluissa ja paikallisissa yhteisöissä, joissa voimme opettaa lapsia ja nuoria eläinten vastuullisesta hoidosta ja kohtelusta. Vuoden 2025 aikana tulemme hiomaan edelleen omia toimintamallejamme ja kehittämään uusia ratkaisuja. Perustyö on kuitenkin tärkeää ja sitä tulemme jatkamaan samoin, kuin tähänkin asti.

Lisäksi haluamme kehittää uusia yhteistyöprojekteja paikallisten yritysten kanssa. Tavoitteena on luoda kumppanuuksia, jotka tukevat eläinsuojelutyötämme ja tarjoavat käytännön ratkaisuja eläinten hyvinvointiin. Yhteiset tempauksemme, kuten eläinystävällisten tuotteiden myyntitapahtumat, eivät vain tuo tuloja yhdistyksellemme, vaan myös lisäävät tietoisuutta eläinsuojelusta.

Haluamme myös panostaa digitalisaatioon ja sosiaalisen median hyödyntämiseen. Uudet teknologiat voivat auttaa meitä tavoittamaan laajemman yleisön ja jakamaan tietoa eläinten tarpeista ja oikeuksista tehokkaammin. Suunnittelemme myös verkkokoulutuksia, jotka tarjoavat jäsenille ja vapaaehtoisille mahdollisuuden oppia ja kehittyä joustavasti.

Olen innoissani siitä, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Uskon, että yhdessä voimme luoda eläimille turvallisemman ja parempaan elämänlaatuun tähtäävän ympäristön. Teidän tukenne ja aktiivinen osallistumisenne ovat ratkaisevan tärkeitä, ja odotan innolla, mitä saavutamme yhdessä.

Kiitos luottamuksestanne ja tuestanne. Yhdessä voimme tehdä muutoksen eläinten hyvinvointiin,

Lämpimin terveisin,

Sari Pesonen

Toiminnanjohtaja

Turun Eläinsuojeluyhdistys