Turun eläinsuojeluyhdistyksen ympärivuorokautinen puhelinpäivystysnumero p. 040 021 3436

Anna koti kodittomalle

Adoptoi

Suomessakin on paljon eläimiä, jotka eri syistä tarvitsevat uuden, rakastavan kodin. Ennen kuin päätät antaa lemmikille uuden kodin, on hyvää pohtia vakavasti muutamia tärkeitä asioita.

Adoptio

Tulevalle lemmikin omistajalle

Lemmikki tarkoittaa iloista perheenlisäystä, johon liittyy paljon vastuuta ja sitoutumista ja siksi onkin tärkeää, että koko perhe on lemmikin hankkimiseen sitoutunut ja ymmärtää siihen liittyvän vastuun. Esimerkiksi kissan ja koiran adoptio sitoo parhaimmassa tapauksessa 10-20 vuotta. On myös tärkeää ottaa huomioon, että lemmikin hankintahinta on vain pieni summa siihen verrattuna, mitä sen ruoka, hoitotarvikkeet, säännölliset eläinlääkärikulut ja mahdolliset vakuutukset maksavat vuosittain.

Tällä sivulla pääset tutustumaan osaan Turun eläinsuojeluyhdistyksen eläimistä. Etsimme aktiivisesti hyviä koteja sekä hylätyille löytöeläimille, että muuten kaltoinkohdelluille eläimille.

Usein kysyttyä
Adoptiohinnasto
 • Koira 570 €
 • Aikuinen kissa 200 €
 • Kissan pentu (alle 6 kk) 250 €

Eläintenhoitajat kertovat muiden pieneläinten adoptiohinnasta.

Erityisadoptionhinta on kaikkien eläinten kohdalla 50% normaalista hinnasta. Eläintenhoitajat arvioivat tilanteen tapauskohtaisesti.

Miten adoptioprosessi etenee?

Eläimen adoptioprosessi koostuu useista vaiheista, ja se on suunniteltu varmistamaan, että eläin ja uusi omistaja saavat parhaan mahdollisen alun yhteiselle matkalleen.

Saanko eläimen heti mukaan?

Turun Eläinsuojeluyhdistys on sitoutunut varmistamaan sen, että jokainen kauttamme adoptoitava eläin löytää kodin, joka tarjoaa sille rakkautta, hoivaa ja turvallisen ympäristön.

Adoptioprosessimme on huolellisesti suunniteltu tarkistus- ja valmisteluvaiheiden sarja, jonka tarkoituksena on taata, että eläimet pääsevät hyviin koteihin. Yksi keskeisimmistä syistä, miksi emme luovuta eläimiä heti, on se, että haluamme varmistaa, että uudet omistajat ovat täysin sitoutuneita ja valmistautuneita elämään pitkän ja onnellisen yhteiselon lemmikkinsä kanssa.

Adoptioprosessin tarkoituksena on myös tarjota eläintenhoitajillemme mahdollisuus tutustua adoptiohakijoihin, sekä varmistua siitä, että eläimen tuleva koti tarjoaa turvallisen ja rakastavan ympäristön. Tämä varovainen lähestymistapa auttaa ennaltaehkäisemään hätäisiä päätöksiä ja varmistamaan sen, että eläimet päätyvät perheisiin, jotka voivat täyttää esimerkiksi niiden erityistarpeet.

Kiitämme kärsivällisyydestäsi ja ymmärryksestäsi prosessia kohtaan.

Mihin voin olla yhteydessä, jos minulla on kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä eläintenhoitajiimme kello 9-17 puh. 040 021 3436

Heinäkuun asukkaat

Pipana ja Papana

SOS. Pipana ja Papana tässä. Me ollaan justiinsa tultu tänne Turun Eläinsuojeluyhdistykselle hoitoon. Meidän elämän alkutaival alkoi ladon alta, johon meidän emo meidät synnytti. Meidän mukanamme tuli myös nuorempia pentuja, eri pentueesta. Täällä yritetään saada kuulemma vielä meidän emotkin kiinni, kun ne vielä on siellä ulkomaailmassa. Päädyttiin tänne Eläinsuojeluyhdistykseen, ettei jouduta kasvamaan tuolla ulkona luonnon armoilla.
Mutta jatketaan tarinaa. Täällä TESYllä onkin kuulkaas tosi hyvät oltavat. On turvallinen peti ja ruokabaari on auki säännöllisin väliajoin. Toi hoitaja puhuu jotain rokottamisesta, siruttamisesta, madottamisesta jne., joka hiukan kuulostaa pelottavalta, mutta on kuulemma oikeasti meidän parhaaksemme. Nyt me kuitenkin siis aloittelemme meidän elämämme alkutaivalta täällä hyvässä hoidossa. Ollaan kuulemma noin 4 viikkoisia rääpäleitä.
Me ollaan salaa kuultu hoitajien puhuvan, että niillä ruokavarastot uhkaavasti hupenevat ja ne toivoisivat vähän apua teiltä kanssaihmisiltä. Kuunneltiin tosi tarkkaan, mitä ne tällä hetkellä tarttisivat. Me ekaksi tietysti tarvittaisiin tosi kovasti Royal Caninin maidonvastiketta ja Animondan babypateeta, jotta me jaksamme kasvaa sellaisiksi tosi isoiksi kisuiksi.
Suuri tarve on aikuisten viljattomalle kissan kuivaruualle. Nyt moni kysyy, että miksi viljaton. Muut kisut hoitolalla kertoi meille, että koska me olemme HURRRRRJJIAAA petoja, niin meidän luonnollinen ruokavaliomme koostuu lihasta ja eläinperäisestä proteiinista. Se vilja, mikä ihmisille on hyväksi, ei oikeasti ole meille kisuille kovin terveellinen ja hyvä vaihtoehto, se voi aiheuttaa myös meille virtsakiteitä. Meidän masuillemme ja suolistolle viljaton ruoka on oikeasti TOOOOOOSI paljon parempaa. Eli kun mekin kasvetaan isommiksi, niin saadaan alkaa syömään samaa ruokaa kun noi isommat kisut täällä.
Sitten ne puhui jostain pakastelihoista. Sellaisista, jotka sopii koirille tai ihmisille, mutta niissä ei saa olla luita. Kalaa meillä kuulemma on pakkasessa, joten sille ei nyt ole tarvetta. Mutta se liha. Se menee kuulemma jollekin pikkuketuille. Ei olla niitä nähnyt, mutta on kuultu, että ne on aika vilkkaita ja vauhdikkaita kavereita. Sitten niistä lihoista annetaan kuulemma noille pikkulinnuille kanssa. Mitä tämä tarkoittaa? Mekin haluamme vähän jotain herkkua. Missä on Pipanan ja Papanan pakastelihat? Ymmärrettiin muuten vielä, että näissä lihoissa ei saa olla luita.
Listalla on myös marjat, herneet, kurkku, kesäkurpitsa ja muut sorsien raasteisiin sopivat vihannekset. Näitä kavereita meillä onkin vaakkumassa toooooooosi paljon. Niitä on ulkotarhoissa ja osa on kuulemma vielä niin pieniä, että joutuu vähän kasvamaan sisällä. Isommat kissat on kertoneet, että ne sorsat on sellaisia kaakattavia plutaajia, jotka on melkein koko ajan äänessä. Ei olla eläissämme sellaisia nähty. Ne kuitenkin tarttee jotain herkkuja, niin pyydetään niitä nyt sitten tässä samalla.
Kävyt, tammenterhot, suolattomat pähkinät. Oravat kuulemma ainaskin tykkää niistä. Ollaan kuultu, että näitäkin meillä vipeltää ja ovat jo päässeet ulkotarhaankin osa, kun ovat kuulemma kasvaneet niin vauhdilla. Me ei olla sellaisiakaan koskaan nähty. Ne kuitenkin kuuluu tuonne ulos, kun on sellaisia luonnonvaraisia eläimiä. Sen takia niitä vapautetaan luontoon, heti kun ovat sen ikäisiä että pärjäävät siellä.
Täällä hoidossa ollessamme ollaan huomattu, että toi puhelin soi aika kovin tähän aikaan ja ollaan katsottu tuota yhtäkin hoitajaraukkaa, joka pitää sitä puhelinta olkapään ja korvan varassa samalla kun se yrittää siivoilla meidän häkkejämme. Jos jollain olisi sellainen hyväkuntoinen hands free, joka sopisi Huawei Mate 10 Lite -puhelimeen, niin sellaiselle olisi tosi kovasti käyttöä. Ollaan kuultu, että tuonne luonnonvaraisten talolle tarvittaisiin jo uusi puhelin pikkuhiljaa, joten jos sellainen hyväkuntoinen löytyisi joltain nurkista ja siitä olisi valmis luopumaan, niin sekin olisi aika passeli.
Tässä olisi tällä kertaa sellaiset tarpeet, mitä me olemme kuulleet pienten korviemme kanssa. Meitä eläimiä, jotka tarvitsemme ihmisiä auttamaan, on tällä hetkellä todella paljon. Sen vuoksi kaikesta avusta, mitä saadaan, ollaan todella kiitollisia. Meille voi lahjoittaa myös kissakolikoita Mobilepayn kautta suoranumerolla 18008, tai suoraan rahankeräystilillemme FI9457116120110602 OKOYFIHH viitteellä 1119. (Turun Eläinsuojeluyhdistys ry:llä (0890306–0) on Poliisihallituksen rahankeräyslupa RA/2021/1603.)
Kiitos kaikille, jotka autatte meitä eläimiä. Olette tosi tärkeitä meille ❤ Me ollaan sellaisia someinfluenssereita nyt kuulemma. Tuntuu tosi tärkeältä roolilta. Saatetaan päästä päivittämään lisääkin juttuja myöhemmin. Nyt lähdetään maitobaariin.

 

Adoptoitavat kissat

Lucia

 • Arviolta 8-vuotias neiti
 • Kiltti ja sosiaalinen
 • Lucialla on kaunis pitkä turkki, joka vaatii hoitoa
 • Ottaa hyvin uudet ihmiset vastaan, mutta voi alkuun hieman ujostella
 • Kaipaa kotia, missä hän saisi paljon rakkautta ja huomiota

Mimi ja Rudi

 • Mimi on 8-vuotias ja Rudi 4-vuotias
 • Molemmat tytöt ovat kilttejä ja sosiaalisia
 • He tulivat etsimään yhdistykselle kotia heistä riippumattomista syistä
 • Mimillä on kaunis pitkä turkki, joka vaatii hoitoa
 • Etsivät yhteistä kotia

Tove

 • Tove on arviolta 1-vuotias neiti
 • Hän on ujo eikä ole vielä tottunut ihmisiin
 • Etsii rauhallista ja kärsivällistä kotia, jossa osataan antaa hänelle tilaa
 • Ei sovi lapsiperheeseen
 • Saattaisi tykätä kissakaverista, kunhan tutustuttaminen tehdään kissojen ehdoilla

Adoptoitavat koirat

Muut kotia etsivät

Pikalinkit

h

Muut adoptoitavat (tulossa)