Turun eläinsuojeluyhdistyksen ympärivuorokautinen puhelinpäivystysnumero p. 040 021 3436

SOS. Pipana ja Papana tässä. Me ollaan justiinsa tultu tänne Turun Eläinsuojeluyhdistykselle hoitoon. Meidän elämän alkutaival alkoi ladon alta, johon meidän emo meidät synnytti. Meidän mukanamme tuli myös nuorempia pentuja, eri pentueesta. Täällä yritetään saada kuulemma vielä meidän emotkin kiinni, kun ne vielä on siellä ulkomaailmassa. Päädyttiin tänne Eläinsuojeluyhdistykseen, ettei jouduta kasvamaan tuolla ulkona luonnon armoilla.

Mutta jatketaan tarinaa. Täällä TESYllä onkin kuulkaas tosi hyvät oltavat. On turvallinen peti ja ruokabaari on auki säännöllisin väliajoin. Toi hoitaja puhuu jotain rokottamisesta, siruttamisesta, madottamisesta jne., joka hiukan kuulostaa pelottavalta, mutta on kuulemma oikeasti meidän parhaaksemme. Nyt me kuitenkin siis aloittelemme meidän elämämme alkutaivalta täällä hyvässä hoidossa. Ollaan kuulemma noin 4 viikkoisia rääpäleitä.

Me ollaan salaa kuultu hoitajien puhuvan, että niillä ruokavarastot uhkaavasti hupenevat ja ne toivoisivat vähän apua teiltä kanssaihmisiltä. Kuunneltiin tosi tarkkaan, mitä ne tällä hetkellä tarttisivat. Me ekaksi tietysti tarvittaisiin tosi kovasti Royal Caninin maidonvastiketta ja Animondan babypateeta, jotta me jaksamme kasvaa sellaisiksi tosi isoiksi kisuiksi.

Suuri tarve on aikuisten viljattomalle kissan kuivaruualle. Nyt moni kysyy, että miksi viljaton. Muut kisut hoitolalla kertoi meille, että koska me olemme HURRRRRJJIAAA petoja, niin meidän luonnollinen ruokavaliomme koostuu lihasta ja eläinperäisestä proteiinista. Se vilja, mikä ihmisille on hyväksi, ei oikeasti ole meille kisuille kovin terveellinen ja hyvä vaihtoehto, se voi aiheuttaa myös meille virtsakiteitä. Meidän masuillemme ja suolistolle viljaton ruoka on oikeasti TOOOOOOSI paljon parempaa. Eli kun mekin kasvetaan isommiksi, niin saadaan alkaa syömään samaa ruokaa kun noi isommat kisut täällä.

Sitten ne puhui jostain pakastelihoista. Sellaisista, jotka sopii koirille tai ihmisille, mutta niissä ei saa olla luita. Kalaa meillä kuulemma on pakkasessa, joten sille ei nyt ole tarvetta. Mutta se liha. Se menee kuulemma jollekin pikkuketuille. Ei olla niitä nähnyt, mutta on kuultu, että ne on aika vilkkaita ja vauhdikkaita kavereita. Sitten niistä lihoista annetaan kuulemma noille pikkulinnuille kanssa. Mitä tämä tarkoittaa? Mekin haluamme vähän jotain herkkua. Missä on Pipanan ja Papanan pakastelihat? Ymmärrettiin muuten vielä, että näissä lihoissa ei saa olla luita.

Listalla on myös marjat, herneet, kurkku, kesäkurpitsa ja muut sorsien raasteisiin sopivat vihannekset. Näitä kavereita meillä onkin vaakkumassa toooooooosi paljon. Niitä on ulkotarhoissa ja osa on kuulemma vielä niin pieniä, että joutuu vähän kasvamaan sisällä. Isommat kissat on kertoneet, että ne sorsat on sellaisia kaakattavia plutaajia, jotka on melkein koko ajan äänessä. Ei olla eläissämme sellaisia nähty. Ne kuitenkin tarttee jotain herkkuja, niin pyydetään niitä nyt sitten tässä samalla.

Kävyt, tammenterhot, suolattomat pähkinät. Oravat kuulemma ainaskin tykkää niistä. Ollaan kuultu, että näitäkin meillä vipeltää ja ovat jo päässeet ulkotarhaankin osa, kun ovat kuulemma kasvaneet niin vauhdilla. Me ei olla sellaisiakaan koskaan nähty. Ne kuitenkin kuuluu tuonne ulos, kun on sellaisia luonnonvaraisia eläimiä. Sen takia niitä vapautetaan luontoon, heti kun ovat sen ikäisiä että pärjäävät siellä.

Täällä hoidossa ollessamme ollaan huomattu, että toi puhelin soi aika kovin tähän aikaan ja ollaan katsottu tuota yhtäkin hoitajaraukkaa, joka pitää sitä puhelinta olkapään ja korvan varassa samalla kun se yrittää siivoilla meidän häkkejämme. Jos jollain olisi sellainen hyväkuntoinen hands free, joka sopisi Huawei Mate 10 Lite -puhelimeen, niin sellaiselle olisi tosi kovasti käyttöä. Ollaan kuultu, että tuonne luonnonvaraisten talolle tarvittaisiin jo uusi puhelin pikkuhiljaa, joten jos sellainen hyväkuntoinen löytyisi joltain nurkista ja siitä olisi valmis luopumaan, niin sekin olisi aika passeli.

Tässä olisi tällä kertaa sellaiset tarpeet, mitä me olemme kuulleet pienten korviemme kanssa. Meitä eläimiä, jotka tarvitsemme ihmisiä auttamaan, on tällä hetkellä todella paljon. Sen vuoksi kaikesta avusta, mitä saadaan, ollaan todella kiitollisia. Meille voi lahjoittaa myös kissakolikoita Mobilepayn kautta suoranumerolla 18008, tai suoraan rahankeräystilillemme FI9457116120110602 OKOYFIHH viitteellä 1119. (Turun Eläinsuojeluyhdistys ry:llä (0890306–0) on Poliisihallituksen rahankeräyslupa RA/2021/1603.)

Kiitos kaikille, jotka autatte meitä eläimiä. Olette tosi tärkeitä meille ❤Me ollaan sellaisia someinfluenssereita nyt kuulemma. Tuntuu tosi tärkeältä roolilta. Saatetaan päästä päivittämään lisääkin juttuja myöhemmin. Nyt lähdetään maitobaariin.