Muistatko Vaahteranmäen Eemeli nimisen ketun, jolla oli muovipurkki päässään? Tai sorsapoikueen puun sisällä? Entä Wing Diesel nimisen pöllön? Tai tolpan sisässä olevan talitiaisen? Kaikkia yhdistää eläinpelastustiimimme ja vapaaehtoiset, jotka lähtevät auttamaan, kun eläin on hädässä. Kaikki nämä eläimet olisivat menehtyneet ilman ihmisen apua. Vapaaehtoistemme ansiosta moni luonnoneläin saa mahdollisuuden elää. Kaikkien kohtalo toki ei ole niin onnellinen, mutta ainakin pystymme ehkäisemään eläimen kitumisen pitkään. Suurimman osan kanssa pelastustehtävät päättyvät onnellisesti.

Eläinpelastusauton tehtävistä suurin osa koostuu viranomaisilta tulleista avunpyynnöistä sekä luonnonvaraisten eläinten kuljetuksista.

Eläinpelastusauton tarkoitus on turvata apua tarvitsevien eläinten hoitoon pääsy ja avuntarve silloin kun eläimen pelastus pulasta tai kuljetus esimerkiksi hoitoon ei muutoin ole mahdollista. Eläinpelastusauto on erityisesti sellaisten eläinten auttamista varten, joiden käsittelyyn tai avun antamiseen tarvitaan erikoisvälineistöä.

Eläinpelastustiimissä toimivat yhdistyksen vapaaehtoiset, jotka ovat saaneet koulutuksen eläinpelastustehtäviin yhdistyksen puolesta. Tiimissä toimivilla eläinpelastajilla on lisäksi henkilökohtaisten harrastusten johdosta omia erityisiä osaamisalueitaan kuten esimerkiksi VPK tai tuotantoeläinten saralla tukien tiimin toimintaa.

Eläinpelastajamme tekevät työtä suurella sydämellä kaikkien eläinten hyväksi. He kiipeävät puihin ja katoille, möyrivät talojen rakennusten alla ja sukeltavat takan sisuksiin. Voisi sanoa, että he ovat Sankareita isolla S-kirjaimella, ainakin omissa silmissäni.

Tammikuun keräys on Turun eläinsuojeluyhdistyksen eläinpelastustyön keräyskuukausi.

Voit tukea yhdistyksen toimintaa rahalahjoituksin, helpoiten Mobilepayn kautta suoranumerolla 18008 tai suoraan rahankeräystilillemme FI9457116120110602 OKOYFIHH viitteellä 1119.

Turun Eläinsuojeluyhdistys ry:llä (0890306–0) on Poliisihallituksen rahankeräyslupa RA/2021/1603.

TESYn eläinpelastustiimi haluaa jo etukäteen kiittää kaikkia yhdistykselle varoja lahjoittaneita! Näillä varoilla varustetaan myös eläinpelastusautoamme. Ilman varusteita ja välineitä tällainen toiminta ei olisi mahdollista ja moni eläin jäisi ilman apua.