Turun eläinsuojeluyhdistyksen ympärivuorokautinen puhelinpäivystysnumero p. 040 021 3436

Viimeaikoina meille on tullut ilmoituksia kissoista, jotka ovat jääneet auton töytäisemiksi, tai kohtalo on ollut vieläkin pahempi. Vapaana kulkeva kissa on hyvin alttiina erilaisille vaaroille kuten liikenteelle, toisille petoeläimille, ihmisten väkivallalle, metsästäjien ansoille, pakkaselle ja erilaisille taudeille.

Kissat nähdään edelleen koiraan nähden hyvin erilaisessa asemassa perheenjäsenenä ja lemmikkinä, eikä niiden turvallisuuteen ja hyvinvointiin panosteta läheskään samanarvoisesti. On arvioitu, että vuosittain kissoja jää heitteille noin 20 000 yksilöä. Löytöeläintaloihin päätyy näistä 10 000 yksilöä, joista vuosittain löytää takaisin kotiinsa vain viidennes. Lopuille kissoille yritetään löytää uusi koti, jos ne eivät ole liian villiintyneitä tai sairaita.

Yksikään kissa ei ole ansainnut tulla hylätyksi. Kissan tehtävä ei ole syntyä luontoon selviytymään yksin. Kissa ei ansaitse kärsimystä, kipua, nälkää, kylmää, tai pelkoa armottoman luonnon keskellä. Se ei myöskään ole ansainnut kohtaloaan menehtyä ulko-olosuhteisiin, jonka ihminen on vastuuttomalla toiminnallaan aiheuttanut. Meidän tulee luopua ajattelumaailmasta, jossa kissat ovat ”vain kissoja”.

🐈Älä päästä kissaasi ulkoilemaan vapaasti, vaan ulkoiluta kissoja vain valvotusti! Tämä voi tapahtua esimerkiksi ulkotarhassa tai valjaissa.

Jokainen voi jakaa omalta osaltaan tietoisuutta, jotta kissat voivat tulevaisuudessa ulkoilla turvallisesti ilman pelkoa ainoan henkensä menettämisestä. Kissoilla kun ei ole yhdeksää henkeä, on vain yksi.

Olemmeko valmiita vaarantamaan sen?

#tesy#turuneläinsuojeluyhdistys#kissa#kissanarvo#vainyksielämä

Voit tukea yhdistyksen toimintaa rahalahjoituksin Mobilepayn kautta suoranumerolla 18008 tai suoraan rahankeräystilillemme FI9457116120110602 OKOYFIHH viitteellä 1119.

Turun Eläinsuojeluyhdistys ry:llä (0890306–0) on Poliisihallituksen rahankeräyslupa RA/2021/1603.