#

Ilmoitus

Eläinsuojeluilmoitus

Valitettavasti koronaviruksen aiheuttaman viranomaisvalvonnan vähenemisen vuoksi eläinsuojeluyhdistyksille tulleiden eläinsuojeluilmoitusten määrä on ruuhkauttanut neuvonnan. Lievemmistä eläinsuojeluun liittyvistä asioista voit olla yhteydessä puhelimitse suoraan yhdistykseen. Tällä hetkellä pyydämme, että jokainen osaltaan huolehtii vastuullaan olevien eläinten hyvinvoinnista ja pyrkii auttamaan omalla toiminnallaan apua tarvitsevia.

Jos epäilet eläintä kohdeltavan huonosti, puutu asiaan ennen kuin se on liian myöhäistä. Tee ilmoitus silloin, kun hädässä olevaa eläintä voidaan vielä auttaa.

Vuosittain tulee ilmi useita törkeitä eläinsuojelurikoksia. Eläimet joutuvat usein kärsimään huonosta kohtelusta pitkiä aikoja siksi, ettei kukaan ole halunnut puuttua, vaikka kaikki ovat asian tienneet. Jokainen ihminen on eläinsuojeluneuvoja, voit siis myös itse yrittää neuvoa eläimen omistajaa. Mikäli tilanne ei parane, ota yhteyttä alueesi vapaaehtoiseen eläinsuojeluneuvojaan tai eläinsuojeluviranomaiseen (hätäkeskus, alueen eläinsuojeluviranomaisena toimiva virkaeläinlääkäri, terveystarkastaja).

Kiireellisissä tapauksissa älä jätä ilmoitusta tätä kautta. Kun eläin tarvitsee apua heti, ole yhteydessä hätäkeskukseen (112). Jos olet epävarma, voit ottaa ensin yhteyttä SEYn eläinsuojeluneuvojaan soittamalla. Sähköinen eläinsuojeluilmoitus, tekstiviesti tai sähköposti voi tulla luetuksi vasta, kun se on eläimen kannalta liian myöhäistä.

Sähköinen eläinsuojeluilmoitus on tehtävä omalla nimellä ja omilla yhteystiedoilla. Emme voi käsitellä puutteellisilla tiedoilla varustettuja ilmoituksia. Vakavissa tapauksissa ohjaamme ilmoituksen eläinsuojeluviranomaisille. Ilmoituksen kohde ei saa tietoonsa ilmoittajaa eikä hänen yhteystietojaan. Välitämme kuitenkin yhteystietosi eläinsuojeluviranomaiselle, jotta sinulta voidaan tarvittaessa kysyä lisätietoja.
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

Kerro mahdollisimman tarkasti mistä eläimestä on kyse ja mitä on tapahtunut:

Kerro miten sait tiedon hädässä olevasta eläimestä:

Ilmoittajan nimi:

Ilmoittajan puhelinnumero:

Ilmoittajan sähköpostiosoite:

Kuka on ilmoituksen kohde? Tällä tarkoitetaan eläimen omistajaa, haltijaa tai esim. hevostallin pitäjää.

Mikä on ilmoituksen kohteen tarkka katuosoite? Tarvitsemme tämän, koska muuten emme voi reagoida ilmoitukseen.

Ilmoituksen kohteen kunta/kaupunki ja postitoimipaikka:

Mahdollinen ovikoodi:

Täytithän ilmoituksen yllä olevien ohjeiden mukaisesti, tärkeimpänä, että ilmoitus on tehtävä omalla, oikealla nimellä ja omin yhteystiedoin.