#

Adoptio

Eläinten adoptointi

Suomessakin on paljon eläimiä, jotka eri syistä tarvitsevat uuden, rakastavan kodin. Ennen kuin päätät antaa lemmikille uuden kodin, on hyvää pohtia vakavasti muutamia tärkeitä asioita.

Lemmikki tarkoittaa iloista perheenlisäystä, johon liittyy paljon vastuuta ja sitoutumista ja siksi onkin tärkeää, että koko perhe on lemmikin hankkimiseen sitoutunut ja ymmärtää siihen liittyvän vastuun. Eläimenpito sitoo parhaimmassa tapauksessa 10-20 vuotta. On myös tärkeää ottaa huomioon, että lemmikin hankintahinta on vain pieni summa siihen verrattuna, mitä sen ruoka, hoitotarvikkeet, säännölliset eläinlääkärikulut ja mahdolliset vakuutukset maksavat vuosittain. Jos lemmikki loukkaantuu tai sairastuu, saattavat satunnaiset eläinlääkärikulut olla varsin huomattavat, varsinkin ellei lemmikille ole vakuutusta. Kun nämä kaikki asiat on otettu huomioon, pyydämme vastaamaan seuraavissa lomakkeissa oleviin kysymyksiin.

Lomake kissan adoptoinnista
Lomake koiran adoptoinnista

Jos haluat adoptoida jonkun muun eläimen, voisitko laittaa sähköpostia osoitteeseen: adoptio@tesy.fi

Adoptiohinnat 11.2.2021 alkaen ovat seuraavat:

  • Koira 450 €, kaksi koiraa samalla kertaa adoptoitaessa 750 €
  • Kissa 150 €, kaksi kissaa samalla kertaa adoptoitaessa 250 €
  • Maatalouseläimet 100-1000 €
  • Eläintenhoitajat kertovat muiden pieneläinten adoptiohinnasta.
  • Erityisadoptiohinta (seniorit, vaikeasti sijoitettavat jne) on kaikkien eläinten kohdalla 50% normaalista hinnasta. Eläintenhoitajat arvioivat tilanteen tapauskohtaisesti.