Kadonnutta lemmikkiä pitää kysyä Turun kaupungin eläinhoitolasta

Kun lemmikkieläin katoaa, on omistajan hätä suuri. Turun seudulla kaikki löydetyt lemmikit viedään Turun kaupungin eläinhoitolaan. Kunnat, joiden kanssa Turku on tehnyt yhteistyösopimuksen löytöeläinten hoidosta, ovat Kaarina, Kustavi, Lieto, Masku, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Vehmaa.

Jos lemmikkisi katoaa tai jos otat kiinni karkurin, on tärkeää ilmoittaa siitä Turun kaupungin eläinhoitolaan. Kadonneista ja löytyneistä eläimistä ilmoitetaan aina puhelimitse nro 050 554 6394.
Eläinhoitolan henkilökunta löytää nopeasti karkulaiselle oikean omistajan, jos olet kirjoittanut yhteystietosi kaulapantaan tai jos lemmikilläsi on rekisteröity mikrosiru! Eläin luovutetaan omistajalle eläinhoitolan aukioloaikana hoitomaksua vastaan.

Turun kaupungin Eläinhoitola, yhteystiedot:
Vanha Tampereentie 229
20380 Turku
puh: 050 554 6394
Avoinna: arkisin 8.00-18.00, la-su 8.00-17.00
Muina aikoina kiireellisissä asioissa yhteys poliisiin 112! Eläinhoitolan aukioloajan jälkeen poliisit tuovat löytöeläimet omilla avaimillaan eläinhoitolaan.

Turun kaupungin Eläinhoitolassa hoidetaan vuosittain noin 350 löytökoiraa, noin 600-800 kissaa ja kymmeniä pikkulemmikkejä kuten häkkilintuja, kaneja ja pikkujyrsijöitä sekä 100-200 loukkaantunutta tai nälkiintynyttä luonnonvaraista eläintä.
Löytöeläimiä tulee lain mukaan säilyttää hoitolassa 15 päivää, jonka jälkeen niille voidaan etsiä uusi koti tai ne voidaan lopettaa.

Mikään terve kissa, koira tai muu lemmikki EI KUITENKAAN LOPETETA Turun kaupungin Eläinhoitolassa! 15 vuorokauden kuluttua, ellei omistaja ole siihen mennessä sen hakenut tai kysynyt sen perään, siirtyy kissa/koira/muu lemmikki Turun Eläinsuojeluyhdistyksen omistukseen ja sen jälkeen alkaa uuden HYVÄN kodin etsiminen.

Joskus meillä on kissoja tai koiria monta kuukautta ennenkuin heille löydetään se uusi koti mutta heitä EI LOPETETA. Eläinsuojelulain 15. pykälän (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19960247#L3P38) mukaan kunnalla on velvollisuus säilyttää löytöeläintä 15 vuorokautta. Turun kaupungin eläinhoitolassa vastaanotetaan kaikki löytöeläimet 13 kunnan alueelta. Nämä kunnat ovat: Kaarina, Kustavi, Lieto, Masku, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo ja Vehmaa.
Paras paikka KAIKILLE LÖYTÖELÄIMILLE on siis Turun Eläinhoitola. Siellä eläin on lämpimässä ja se saa ruokaa ja vettä sekä huolenpitoa ja tarvittaessa terveydenhuoltoa. Kahden viikon päästä, ellei vanha omistaja löydy, eläimelle ruvetaan hakemaan UUTTA KOTIA.

Kunhan vaan KAIKKI, joiden kissa, koira tai muu lemmikki on kadoksissa ilmoittaisi siitä heti eläinhoitolaan niin omistaja löytyisi paljon nopeammin! Eläinhoitolassa tarkistetaan myös aina sinne tuodun eläimen mahdollinen tunnistumerkintä, joka taas nopeuttaa alkuperäisen omistajan löytymistä!

Turun kaupungin Eläinhoitola ja Turun Eläinsuojeluyhdistys auttavat parhaassa yhteistyössä kykyjensä mukaan kaikkia löytöeläimiä, haltuunotettuja eläimiä ja loukkaantuneita luonnonvaraisia eläimiä

Turun Eläinsuojeluyhdistys ry (Tesy) puh. 0400 213 436, C/O Turun kaupungin eläinhoitola, Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku