Mitä teen, jos epäilen eläintä kohdeltavan huonosti?

Jos epäilet eläintä kohdeltavan huonosti, puutu asiaan ennen kuin se on liian myöhäistä. Eläinsuojeluviranomainen tekee paljon mieluummin tarkastuksen silloin kun hädässä olevaa eläintä voidaan vielä auttaa, kuin vasta silloin kun tilannetta on jatkunut jo niin pitkään, ettei mitään enää voida tehdä. Eläinsuojeluviranomaiset tekevät vuosittain satoja tarkastuksia eläinten pitopaikkoihin ja niiden kuljetuksiin. Suurimmassa osassa tarkastuksia on aihetta vain neuvoihin ja ohjeisiin hyvästä eläimenpidosta.

Kuitenkin vuosittain tulee aina ilmi useita törkeitä eläinsuojelurikoksia. Eläimet joutuvat usein kärsimään huonosta kohtelusta pitkiä aikoja siksi, ettei kukaan ole halunnut puuttua, vaikka kaikki ovat asian tienneet.

Jokainen ihminen on eläinsuojeluvalvoja, voit siis myös itse yrittää neuvoa eläimen omistajaa. Mikäli tilanne ei parane, ota yhteyttä eläinsuojeluviranomaiseen (valvontaeläinlääkäri).

Valvontaeläinlääkärit:
- Tiina Korte Mattila 044 907 3854 (Turku, Raisio, Naantali, Rusko)
- Sirkka Mattila 050 597 6387 (Kemiönsaari, Paimio, Lieto, Marttila, Koski TL)

Ilmoituksen voit tehdä myös ilmoituslomakkeella (alla) tai sähköpostiosoitteeseen: elsuilmoitus@tesy.fi Voit myös soittaa tai kirjoittaa. Tärkeintä on, ettet jää odottamaan!

Muista täyttää paikkakunta, jotta apu löytää perille! Mikäli olet tehnyt ilmoituksen lomakkeen kautta eikä asiaan olla reagoitu, tee ilmoitus uudestaan varmuuden vuoksi!

ELÄINSUOJELUILMOITUS:

Ilmoittajan tiedot:
Nimi:
Osoite:
Kaupunki/kunta
Puhelin/sähköposti.

Eläinsuojeluilmoitus
Nimi
Osoite:
Kaupunki/kunta
Postinumero
Eläin/eläimet:
Lukumäärä:

Tarkka ajo-ohje:

Mikä eläinten kohtelussa huolestuttaa Sinua?
Jos haluat, voit myös kirjoittaa yhteystietosi ao. kenttään.Kiitos ilmoituksesta!

Turun Eläinsuojeluyhdistys ry (Tesy) puh. 0400 213 436, C/O Turun kaupungin eläinhoitola, Vanha Tampereentie 229, 20380 Turku